Kasap-a

Kategori: Genel
“Dünyanın En Büyük Boğası Kayseri'de” mottosuyla iddialı bir çıkış yapan, Kayseri'de adından, damakta bıraktığı enfes tatlarla da lezzetlerinden sıkça söz ettiren Kasap'a, kalıcığı sağlayan başarılı et restoranlarının başında gelir olmuştur.
Etiketler
Devamını Oku

Dry Aged (Kuru Dinlendirme)

Kategori: Genel
Etin doğru yerden temin edilip, doğru dinlendirme teknikleriyle, doğru yerlerini, pişirme yöntemleriyle, doğru servis edip doğru yerde yiyebilmek günümüzde gerçek anlamda sorun haline gelir olmuştur. Doğru dinlendirme tekniği ile Kayseri''de benzerlerinden farklılaşan Kasap''a ''Dry Aged'' sistemini ilk kullanan et restoranı olması ile aranan mekan olmaya adını yazdırıyor.
Etiketler
Devamını Oku

ETİN DAMAK TADINIZA GÖRE PİŞME DERECELERİ

Kategori: Genel
Az Pişmiş Et (Rare): Et ızgaraya bırakıldıktan 1 dakika 15 saniye sonra diğer yöne çevirilir ve 1 dakika 15 saniye ikinci ize verdikten sonra toplamda 2.5 dakikada etin bir yüzünün pişirme işlemi tamamlanır. Ardından etin tersi çevrilir ve aynı işlem 2.5 dakika içinde yine uygulanır. Mühürleme işlemi bu yüze de uygulanmış olur. Az pişmiş etin hazırlanma süresinin toplam 5 dakika sürmesi gerekiyor. Pişirme işleminin ardından yine et 3-4 dakika dinledirildikten sonra servis edilir. Etin içi ıslak, kanlı ve pembe kalır.
Etiketler
Devamını Oku

Kurucu İsmimiz Necmettin Bebütoğlu Kimdir?

Kategori: Genel
Etiketler
Devamını Oku